Hvorfor bør du velge en Godkjent våtromsbedrift?


Årlig bygges og renoveres det omtrent 150 000 bad her i landet, og alle som har vært igjennom prosessen vet at det å bygge bad er en relativt kostbar affære.

Desto viktigere er det at jobben som blir gjort fører til et vellykket og varig resultat.

Ikke bare er det kostbart å bygge bad, men det er også et krevende rom hvor det er mye som kan gå galt dersom den/de som utfører arbeidet ikke har tilstrekkelig kompetanse. Og galt går det, både titt og ofte, i svært mange tilfeller fordi noen har holdt på med ting de egentlig ikke kan.

Å bygge bad er rett og slett en jobb som krever mye kunnskap om faget.

For å være sikker på å få et problemfritt bad du kan ha glede av i mange år, er det derfor særdeles viktig å være nøye med valg av håndverkere til å utføre jobben, og den beste måten å sikre seg de mest proffe folka på, vil være å velge en Godkjent våtromsbedrift.

Det fins naturligvis mange håndverksbedrifter som både er seriøse og kan gjøre en god jobb uten å være Godkjent våtromsbedrift, men velger du en som er det, vil det likevel gi deg som forbruker en ekstra trygghet, fordi Godkjent våtromsbedrift (GVB) er et kvalitetsstempel som står for seriøsitet, kunnskap og kvalitet, og bedrifter som kan flagge at de har denne merkeordningen på plass har spisskompetanse nettopp på å bygge bad og våtrom.

Å kunne kalle seg en Godkjent våtromsbedrift forplikter.

For at en bedrift skal komme gjennom nåløyet og kunne smykke seg med denne tittelen må bedriften i tillegg til å være registrert i Brønnøysundregisteret og ha gyldig organisasjonsnummer, også inneha mesterbrev eller annen høyere fagutdanning.

Videre skal en Godkjent våtromsbedrift alltid ha våtromssertifisert faglig leder og bruke våtromssertifiserte fagarbeidere.

Dette betyr at de involverte skal ha gjennomgått våtromskurs og ha mottatt et våtromssertifikat som bevis på dette.

Godkjente våtromsbedrifter er også forpliktet til å følge Byggebransjens våtromsnorm, og å kontraktfeste denne i størst mulig grad.

Byggebransjens våtromsnorm (BVN)
Vi kan ikke snakke om Godkjente våtromsbedrifter uten å nevne Byggebransjens våtromsnorm – eller Våtromsnormen.

Våtromsnormen er et samarbeidsprosjekt mellom Fagrådet for våtrom og SINTEF, og er rett og slett en detaljert beskrivelse på hvordan våtrom skal bygges riktig. Kall det gjerne en oppskriftssamling, hvor alle ingrediensene som trengs for å få til et vellykket våtrom er oppgitt i eksakte mål. Rom som defineres som våtrom er bad, vaskerom og dusjrom.

Formålet med Våtromsnormen er å heve kvaliteten på våtrom med hensyn til funksjon og levetid. Det vil si å lage solide, funksjonelle og varige våtrom som blir overlevert med en god brukerveiledning.

Selv om det ikke er noe lovpålagt krav om å bygge badet sitt etter Våtromsnormen, vil det derfor likevel alltid være veldig klokt å gjøre det med tanke på å være sikret et problemfritt og godt bad med lang levetid.

Se også https://dibk.no/smartere-oppussing/raad/bad/ som viser til Våtromsnormen.

Ordningen med Godkjente våtromsbedrifter og Våtromsnormen så dagens lys omtrent samtidig, i perioden 1994-1996, og siden har antallet Godkjente våtromsbedrifter økt jevnt og trutt fram til i dag hvor det finnes i alt ca 1100 av dem spredt rundt i hele landet, fra Lindesnes i sør til Svalbard i nord.

Godkjente våtromsbedrifter fins i alle størrelser, fra små enkeltmannsforetak til store totalentreprenører, og alle yrkesgruppene som trengs for å bygge bad/ våtrom er representert, så under ordningen vil du finne både rørleggere, tømrere, murere, malere og elektrikere – i tillegg til takstfolk.

Lurer du på hvor du kan finne din nærmeste Godkjente våtromsbedrift?

Det er enkelt. Bare klikk deg inn på hjemmesiden til Fagrådet for våtrom, ffv.no. Her ligger det en oversikt over alle sammen – i tillegg til mye annet matnyttig informasjon for deg som har planer om å bygge eller pusse opp bad/ våtrom.

Lykke til!

Categories: Oppussing, UkategorisertTags: , , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: