Valg av baderomsmøbler


Foto: Linn bad

Valg av baderomsmøbler er bare en av svært mange avgjørelser som må tas når du pusser opp på badet. Det er likevel et veldig viktig valg, for nettopp møblene er svært sentrale elementer, som ikke bare har mye å si for utseendet på rommet, men som også skal fylle flere nytte-funksjoner.

Å bestemme seg for hva i all verden man skal velge er imidlertid ikke alltid like enkelt, for det er en jungel av muligheter der ute, og det kan være fort gjort å gå seg litt vill i det store utvalget av ulike løsninger som fins på markedet.

Derfor har vi samlet sammen noen gode tips og råd som forhåpentligvis kan være til hjelp på veien mot en lykkelig avgjørelse.

Planlegging
Når du skal velge baderomsmøbler gjelder den samme regelen som på mange andre områder i livet om at god planlegging er halve jobben.

Å ha en godt gjennomtenkt plan vil alltid være fornuftig og det kan spare deg for mye frustrasjon på et senere tidspunkt.

Det er også lurt å ha lagd seg et budsjett, så sett en ramme for hvor mye penger du har råd/lyst til å legge i innredningen på forhånd, så har du noe å forholde deg til.

Tenk nøye gjennom hva slags stil og hvilket utseende du ønsker på badet, og på hvilke behov møblene skal dekke. Vær realistisk med tanke på hva som vil være gjennomførbart i praksis, både i forhold til størrelsen på rommet og eventuelle andre ting av betydning.

Søk etter inspirasjon og ideer fra andre der det er å finne – i blader, på nettet, på sosiale medier osv. Ta deg gjerne en tur rundt til de ulike forhandlerne for å se hva de har å tilby også, og ikke vær redd for å spørre dem om råd. De sitter på massevis av kompetanse og hjelper deg mer enn gjerne med planleggingen.

Et annet godt tips er å bestemme seg for innredning allerede på et tidlig tidspunkt i oppussings-prosessen. Baderomsmøbler er ikke nødvendigvis bestandig lagervare, og dersom det er flere ukers leveringstid kan det bli fryktelig kjedelig å sitte med et ellers fiks ferdig bad og vente på møblene.

Når størrelsen teller
Hvor mye plass du har til rådighet er selvsagt av avgjørende betydning for størrelsen på innredningen. Har du et lite bad, vil ofte hver eneste centimeter telle, så sørg for å ta nøyaktige mål for å se hva du får plass til. Selv om man ofte kunne hatt bruk for enda et skap, er det viktig å sette av nok plass til å kunne bevege seg rimelig fritt også.

De fleste møbelseriene fås i mange ulike størrelser, og de går som oftest i hele 10 centimeters – moduler. Hvorvidt de enkelte delene selges separat eller som et sett vil variere, men ofte er møbler som overskap, høyskap, speil eller speilskap tilvalg.

Har du et stort bad står du naturligvis langt friere til å boltre deg med rikelig med skapplass og oppbevaringsmuligheter enn om plassen er begrenset, men selv til det knøttlille badet fins det i dag mange fiffige, små baderoms-møbler som er svært funksjonelle på tross av størrelsen.

Tenk på helheten
Mens størrelsen på baderomsinnredningen i mange tilfeller gir seg selv ut fra den plassen man har til rådighet, er hvilket utseende den skal ha helt opp til deg selv.

Likevel er det enkelte ting som bør tas med i betraktningen.
Hvilken stil, hvilke materialer og farger som skal brukes i resten av rommet er et viktig element. Det er mange bestanddeler som skal passe sammen på badet, så tenk på at baderomsmøblene bør være en del av en helhet. Mikser du for mange ulike stilarter og farger, risikerer du at badet ser rotete ut, samme hvor strøkent det er.

Videre er det smart å tenke langsiktig ved valg av nye baderomsmøbler. Det er tross alt en investering man ønsker å ha glede av i mange år framover. Derfor vil det bestandig være en god ide å vurdere å velge møbler med et mest mulig tidløst design framfor å gå for det som til enhver tid er trendy. Ulempen med trender er nemlig at de stadig skifter – og aldri vil vare like lenge som et baderomsmøbel.

Praktiske løsninger
Nye baderomsmøbler skal ikke bare være fine å se på. De skal være mest mulig funksjonelle også. Så spør deg selv hvilke behov det er viktig å få dekket. Har du tilstrekkelig plass til oppbevaring, eller plass nok i rommet til et ekstra skap? Tilstrekkelig med oppbevaringsplass er vesentlig for de fleste, og det føles som om man aldri får nok av det, men kanskje er det ting du kan oppbevare andre steder enn på badet? Eller kanskje noen vegghengte hyller kan være tingen? Har du småbarn i huset vil det kanskje også være mest praktisk å velge møbler med glatte overflater som er enkle å holde rene?

Videre kan det være verdt å undersøke om det vil være mulig å kjøpe til enkeltdeler på et senere tidspunkt dersom noe skulle gå i stykker.

Velg kvalitet
Baderomsmøbler skal leve et langt liv, derfor er kvalitet og varighet viktige stikkord.

De fleste baderomsmøbler lages i fiberplater (MDF). Kvaliteten på disse platene vil svært ofte være avgjørende for prisen på møblene. Produkter som koster litt mer vil derfor også som regel være mer holdbare og holde seg pene lenger enn noen som er produsert av billigere materialer.

Uansett bør du alltid sørge for å velge produkter som er beregnet for bruk i våtrom.

Lykke til!

Categories: UkategorisertTags: , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: