Skap julestemning – også på badet!


Foto: Anne-Sofie Tjerbo

I skrivende stund er vi på full fart mot julehøytiden, og de aller fleste av oss vil nok ha noen relativt travle dager i vente nå på tampen for å bli ferdige med alt vi skal ha gjort før deadline,- den 24.

For det er mye som skal på plass og mye vi skal rekke før kirkeklokkene ringer julen inn og vi endelig kan benke oss rundt festbordet og senke skuldrene for noen dager, vel vitende om at det jammen ble jul i år også – enten vi rakk å bake alle de sju slagene og pusse vinduene eller ei…

Ikke for å ødelegge tanken på den nær forestående, vel fortjente julefreden, men siden dette tross alt er en badeblogg…. – har du egentlig noen gang tenkt på hvilket stort trøkk en ganske allminnelig norsk julefeiring utsetter badet ditt for? Det sies at kjøkkenet er husets hjerte, men jeg tør påstå at badet fyller en like viktig funksjon, og spesielt i julen får det kjørt seg skikkelig.

Her skal det bades, stæsjes og styles i forkant av alle julens høytidelige anledninger – som ofte kommer tett som haggel. Og i våre dager er det jo ikke sånn lenger som det var i gamledager, da far, mor og hele ungeskokken hoppet opp i badestampen i tur og orden og gjorde unna julebadet i et og samme vann – en gang for alle.

badestamp
Foto: Adobe Stock

Så er man mange i familien, må det nok påberegnes både køkjøring, hektisk aktivitet og høyt vannforbruk på badet når alle skal gjøre unna den siste finishen før feiringen tar til.

Videre kan det sies mye om norsk julemat, men en ting er vel de fleste enige om, – den er ikke akkurat kjent for å være mager. For de fleste er det neppe hverdagskost heller, så etter at et stort, tungt og velykket julemåltid er fortært, må det forventes enda mer livlig aktivitet og stor trafikk til og fra badet ditt, dog av helt andre årsaker enn førstnevnte.

Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Kort sagt,- badet går en særdeles travel tid i møte!

Så hvorfor ikke ofre det litt ekstra oppmerksomhet nå før julehøytiden er over oss med full tyngde, og gi det den stjernestatusen det fortjener?

Det krever en viss innsats, og det er ikke engang sikkert du syns det er særlig morsomt, men med en smule pågangsmot og en god plan får du badet i skikkelig feststemning på null komma niks!

Rydd opp

Først og fremst må det ryddes godt og grundig.

Fjern alt unødvendig rot og skrot. Skittentøykurven f.eks. – kan med fordel stues vekk et annet sted for en stakket stund. Det samme kan sikkert en hel del andre elementer som ikke nødvendigvis trenger å stå framme og skape uorden.

Vask

Deretter må det en skikkelig rengjøring til, og nå snakker vi om den store julevasken! Du vet best selv hvor lenge det er siden du tok en ordentlig runde i alle kroker og kriker, men dersom det f.eks. er et års tid siden sist, så er antagelig tiden inne for en reprise nå. Med litt god julemusikk på øret, ordentlig utstyr og godt humør går jobben som en lek, åsså blir det så fint etterpå!

Gjør det fint

Når badet er nyvasket, rent og ryddig, så kan det muligens være fristende med noen små fornyelser i samme slengen, nå som du likevel har kommet skikkelig på gli og er i gang…

Bitebittebittelillejulaften er riktignok kanskje ikke det rette tidspunktet for å starte opp med helrenovering av badet, men det er ikke bestandig så mye som skal til for at hele rommet skal framstå som nesten nytt.

Kanskje det vil gjøre susen med et nytt dolokk, eller hva med å bytte ut det gamle, kjedelige dusjhodet – eller hele dusjsettet, med et nyere og stiligere et? Et sånt stort og herlig et kanskje, som i tillegg til å ta seg godt ut, vil løfte familiens juledusjaktiviteter til en ny dimensjon av velvære…

Foto: Adobe Stock

Eller kanskje trengs det ikke større forbedringer enn et nytt dusjforheng eller en fin matte på gulvet.

Noen nye myke, deilige håndklær pynter bestandig opp, og en eksklusiv flaske med velduftende håndsåpe på servanten er også en enkel og god investering for å gi badet et ekstra touch av luksus. Muligens et par duftlys også…? De både pynter opp og sørger for god lukt.

Foto: Adobe Stock

Dersom du vil ha julepynt på badet, kan ofte bare noen fine kvister av gran eller furu i en krukke eller et glass, være nok til skape den rette stemningen. Eller hva med å la dorullnissene til ungene få lov til å flytte inn i sitt rettmessige hjem…?😉

Enten du liker det enkelt eller overdådig, – pynt med det du selv liker, vær kreativ og lag deg et skikkelig julefint bad hvor både du selv, svigers, bestemor og resten av slekta vil trives og føle seg velkommen!

Med badet i boks og en herlig julehøytid nær forestående, gjenstår det bare en viktig reminder herfra, men den er til gjengjeld superviktig, – og her vet jeg at jeg har folka i Vann- og avløpsetaten i ryggen:

Aldri, på noe tidspunkt, fall for fristelsen til å tømme det ribbefettet som eventuelt ble til overs etter julemiddagen hverken i do eller i kjøkkenvasken!

Tette avløpsrør grunnet uønskede elementer er et evig tilbakevendende problem. Driftsteknikere i de større byene rundt om i det ganske land kan melde om en markant økning av fettansamlinger i avløpssystemene i jula. Og tro meg,- du har ikke lyst til å få julefreden forstyrret av tette avløpsrør! Det har garantert ikke de som eventuelt må stake dem opp igjen heller!

Det er forøvrig ikke bare fett som tetter igjen rørsystemene våre. I julebordsesongen øker også omfanget av elementer som truser, slips og strømpebukser i norske avløpsrør.

Så uansett hvordan du velger å feire, feste eller kose deg i jula,- sørg i det minste for å ha kontroll på klær og ribbefett!

Med dette ønsker badebloggen og FFV dere alle en riktig god jul!

Foto: Anne-Sofie Tjerbo
Categories: UkategorisertTags: , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: