Hurra for den lille forskjellen!


den lille forskjellen
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Dersom du er kvinne,- har du noen gang lurt på hva i all verden gubben din driver med på do i det uendelige?

Eller hvis du er mann,- har du enkelte ganger stoppet opp og tatt innover deg hvor utrolig mange remedier dama di har klart å få plass til på baderomshylla og lurt litt på hvor mange ulike kjemiske formler som egentlig er representert bare innenfor dette relativt lille området?

Det lages forskningsrapporter og statistikker på det meste, også på baderomsvanene våre, på hvem som bruker mest tid der – og til hva, på forskjeller og fellesnevnere mellom kjønnene, på dovaner, dusjvaner og/eller uvaner.

Så la oss ta en nærmere titt på noe av det som har kommet fram i sakens anledning. Et greit sted å starte kan kanskje være med opplysningen om at menn og kvinner bruker omtrent like mye tid på badet. Vi bruker den bare på ulike måter.

Mens en mann kan prestere å få gjort unna både dusj, tannpuss og barbering på null komma nix i travelt morgenrush, kan han til gjengjeld ta det igjen med renter etter at arbeidsdagen er over når han låser seg inne på toalettet og blir der i evigheter. For enkelte menn er faktisk en stille stund på ramma ren rekreasjon, – badet funker ganske enkelt som en slags sanitær mancave for ham.. Syns du muligens mannen din er generellt dårlig på multitasking ellers i livet, så kan han vise seg å være ganske suveren her, for når han etterhvert kommer ut igjen er det godt mulig at han i tillegg til å ha gjort sitt fornødne, også har rukket både å surfe gjennom nyhetene, sende noen mailer, oppdatere seg på værmeldingen for de nærmeste to ukene, kommet på sporet av nok en gammel naziskatt via en artikkel i Vi Menn og har bestilt noen bildeler på nettet. I beste fall har han til og med rukket å lufte ut rommet. For enkelte menn tror jeg faktisk et vellykket toalettbesøk fører til like stort velvære som et skikkelig spaopphold gjør for kvinner,- m.a.o. – han kommer ut igjen fornyet, beriket, lett på foten og klar for nye utfordringer. Og skal vi tro forståsegpåerne, så trenger menn denne muligheten til å kunne stenge seg inne en stund for litt alenetid. Skal vi derimot lytte til legestanden, så er det faktisk ikke bra å sitte for lenge på do, fordi du kan pådra deg hemorroider. Derfor anbefales det fra vitenskapelig hold å gjøre seg ferdig med det som gjøres skal innen rimelig tid, dra opp buksene og heller fullføre resten av rekreasjonstiden sittende på dolokket. Så vet du det!

Gutta i FFV
Enkelte drar’n kanskje litt lenger enn andre…
Foto: FFV

La oss så bevege oss inn i våtsonen. Selv om mange menn selvsagt også setter pris på en god, lang dusj av og til, er det her kvinnene virkelig brilljerer. Mens mannen ofte klarer seg med en eneste såpe til både hår, kropp og understell, fyller damene gladelig opp hylla i dusjen til bristepunktet med shampoer, balsamer, kurer av ymse slag, peelingkremer, såper for ditt og såper for dott…

Så det tar nødvendigvis ofte litt tid å komme seg gjennom dusjprosessen for en kvinne. Vi snakker tross alt om hårkurer som skal virke, hud som skal peeles osv, osv..

Og alt dette er bare begynnelsen.

For etterpå er det alle produktene på baderomshylla som skal til pers, og det skal gjennomføres et omfattende rituale som involverer smøring,frisering, sminking og styling. Veldig enkelt sagt. Som mann kan du ta det for gitt at når vi her snakker om smøring, så betyr ikke det å feie over hele kroppen med en og samme krem. Det dreier seg om et helt lite batteri av tuber og krukker med hver sine bruksområder. Det samme gjelder for hår, sminke og styling.

For å sitere en påstand av det mer udokumenterte, men likevel kanskje ganske treffende slaget: “En mann har 6 gjenstander på badet,- tannbørste, tannkrem, barberhøvel,skum, såpe og håndkle. En kvinne har gjennomsnittlig 337 gjenstander på badet. En mann klarer til nød å gjenkjenne 15 av disse”.

Det er ikke bare oss selv vi damer liker å pynte på, vi liker å forskjønne omgivelsene våre også. I motsetning til menn som ofte tar litt lettere på dette med estetikken, er kvinner flest opptatt av å ha det fint rundt seg, også på badet.

Foto: Anne-Sofie Tjerbo

På en undersøkelse analyseselskapet YouGov utførte for baderomsprodusenten Villeroy & Boch Gustavsberg for en tid tilbake, kom det frem at 38% av kvinnene så på like håndklær, luksuriøse såper, shampoer, kremer og duftlys som den viktigste trivselsfaktoren på badet. Hovedandelen av menn derimot, var langt mer opptatt av å ha god internettdekning, radio og musikk enn av duftlys, stil og stæsj.

Ok, vi er nokså forskjellige, men det visste vi vel egentlig fra før? En ting har vi likevel til felles,- vi koser oss på badet alle sammen på hver våre måter, og ser på det som et fristed hvor vi kan lukke døra bak oss og stenge resten av verden ute en liten stund. Og hvem fortjener ikke det i en travel hverdag?

Categories: UkategorisertTags: , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: