Badekar eller dusj,- that’s the question..


baderom
Foto: Adobe Stock

Det er tusen ting å ta stilling til når badet skal pusses opp, og en av avgjørelsene som må tas er hvordan kroppslige rengjøringsritualer skal ivaretas på best mulig vis i framtiden. Det er viktig å tenke grundig igjennom det rent praktiske, men ikke glem å ta trivsel med i regnskapet også.

Skal det legges til rette for muligheten til å kunne unne seg et langt, velgjørende badekaropphold etter en hard dag – eller holder det greit med en varm dusj?

Dersom du har et stort og romslig bad, er det selvsagt mulig du har plass til begge deler, men hvis det er trangt om saligheten, må du ta størrelsen på rommet med i betraktningen når du planlegger. For det er ikke til å komme fra at et badekar stjeler en del plass som du kanskje kunne hatt god nytte av til andre ting.

På den annen side så er ikke lenger et badekar bare et badekar. Du får dem i så mange ulike størrelser og fasonger nå, at du kan helt sikkert finne et som passer hos deg også dersom du ønsker det.

sort badekar
Badekar trenger slett ikke å være hvite. Hva med et i sort?
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Dessuten er det veldig praktisk med badekar hvis du har barn i huset, for unger bader ikke nødvendigvis for å bli rene, men like mye fordi det er gøy å plaske og leke i vann. Når det skal vaskes eller bløtlegges store ting kan det også være hensiktsmessig å ha et badekar å ty til.

Foto: Adobe Stock

I de fleste tilfeller mister du heller ikke muligheten for å ta deg en dusj selv om du velger badekar, siden de stort sett er utstyrt med dusjfunksjon også.

En annen sak som kan være verdt å ta med i betraktningen er at dersom du har et flott badekar tronende på badet, så kan det bidra til å heve verdien på boligen din.

Og sist – men ikke minst: Man skal på ingen måte kimse av velværeaspektet ved et varmt karbad!

Dersom du velger å gå for en dusjløsning, så fins det minst like mange positive sider med det. På travle hverdager er det vel som oftest en kjapp dusj vi har tid til og behov for uansett og da er det fort gjort å bare kunne hoppe rett inn i vannet framfor å skulle fylle opp et helt badekar først.

dusj
Foto: Adobe Stock

I tillegg til at en dusj er plassbesparende, sparer du energi også – i allefall hvis du ikke har for mange tenåringer i huset… Velger du et dusjkabinett sparer du i tillegg både deg selv og badet for mye vannsøl og det blir enklere å holde rent. Kort sagt – her er det mye å spare, og spesielt med en sparedusj! Ellers fins det utallige ulike dusjløsninger på markedet, både for store og små bad – alt etter smak og behag, behov, plass – og lommebok.

Dusjvegger i sort
Stilige dusjvegger for deg som er glad i sort.
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Dersom du har en funksjonshemning eller bare begynner å dra på åra og ikke er like spretten som før, kan det også være praktisk å velge dusj framfor badekar fordi denne er lettere å komme seg inn og ut av. Det skal forøvrig sies at det også fins badekar på markedet med fiffige løsninger som er spesielt tilpasset funksjonshemmede – så valget er fremdeles ditt eget.

I det hele tatt finnes det så utrolig mange valgmuligheter – uavhengig av om du har stort eller lite bad, vil ha badekar eller dusj – eller egentlig ikke helt klarer å bestemme deg for hva du vil. Det som derimot IKKE finnes er et fasitsvar på hva som er det riktige valget for DEG og DITT bad. Det må du avgjøre selv. Men ta deg gjerne tid til en rundtur rundt til de ulike forhandlerne av baderomsutstyr og ta en titt på hva de har å by på før du bestemmer deg. Mange av dem har showroom hvor du kan se forskjellige løsninger utstilt, noe som kan være til god hjelp.

badende barn
Foto: Adobe Stock

Uansett hjelper de deg mer enn gjerne med både tips, ideer og planlegging på veien mot drømmebadet!

Lykke til!

Categories: UkategorisertTags: , , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: