Vi tar oss en tur over dammen


Ut på tur, aldri sur!
Foto: Adobe Stock

På jakt etter noen nye impulser i en relativt kjedelig tid, velger Badebloggen denne gangen å lure seg til en aldri så liten tur ut i den store verden for å kikke litt på hva som rører seg av nyheter rundt omkring andre steder.
Vi har naturligvis benyttet oss av det tryggeste og eneste fornuftige reiseselskapet å foreta utflukter på tvers av landegrensene med i disse dager – Google, selv om riktignok heller ikke de kan gi noen fullgod garanti mot virus dersom vi mot formodning skulle havne for langt ut på viddene …

Fordi det er nyheter relatert til baderom som opptar oss, satte vi stø kurs mot destinasjonen “Bathroom news”, og valgte deretter å hoppe av allerede på første stoppested, som viste seg å være Independent. Dette av den enkle grunn at denne britiske avisen kan lokke med “latest breaking news, stories and comments” – også når det gjelder bad.

Nå er i grunnen ikke England det verste stedet vi kunne havnet, for det er få land i verden som kan skilte med like mye rikholdig historie innen temaer som baderom, sanitærforhold og rørleggerfaget som det britene kan – muligens bortsett fra de gamle romerne da, men de hadde ikke Internett.
Det har derimot Independent, og de har også flust med baderoms-relatert stoff å tilby leserne sine.

Vi tar en titt på noen av sakene deres, og starter med resultatet av en meningsmåling som kan opplyse om at en tredjedel av britiske menn sier at de av og til gjemmer seg på badet for å unnslippe familien og for å få litt fred og ro i en travel hverdag. Høres dette muligens en smule kjent ut?Hovedårsaken oppgis å være for å unngå husarbeid og for muligheten å kunne surre litt på rundt på mobiltelefonen i fred og ro uten å bli forstyrret.
Begrunnelsen for å bruke badet til formålet er at det er eneste stedet det er mulig å få litt alenetid.
Flertallet av de spurte mennene kunne videre opplyse om at oppholdet i de aller fleste tilfeller blir avbrutt, enten av partneren eller ungene.
Sorry gutter, but that’s life!

For engelskmenn som liker å gjemme seg på badet, vil vi tro det er en gladnyhet å få vite at det fins et spesielt dusj-øl på markedet. Å kunne nyte en kald øl i dusjen beskrives som “en av livets små gleder”, og etter at to svenske firmaer gikk sammen om å utvikle et produkt som var spesielt beregnet til formålet, er dusj-ølet altså nå en realitet.
I tilfelle du lurer, så er forskjellen på dusj-øl og vanlig øl at flasken på sistnevnte bare er omtrent halvparten så stor, sånn at innholdet ikke rekker å bli varmt før det er fortært. I tillegg har det høyere alkoholprosent enn vanlig øl, noe som gjør at selv om det kan konsumeres i tre slurker, så blir sluttresultatet omtrent det samme.
Videre har flasken et design som gjør at den passer i en dusjhylle og innholdet kan også brukes som hårbalsam – dersom du skulle få en skvett til overs …

Fra engelske baderom, foretar vi et spenstig hopp helt opp i verdensrommet, der Independent kan melde om at den internasjonale romstasjonen ISS nå har blitt beriket med et splitter nytt toalett. Vidunderet er laget av titan og har en prislapp på 23 millioner dollar.

I tillegg til at det nye toalettet er 65% mindre og 40% lettere enn det som har vært i bruk til nå, har designeren også tatt mer hensyn til kvinnelige astronauter med tanke på utformingen av det. Å gå på do i vektløs tilstand ute i verdensrommet er en utfordrende prosess for alle, men kanskje spesielt for kvinner, siden de som kjent er konstruert noe annerledes enn menn og de tidligere toalettene ikke har vært spesielt praktisk utformet med tanke på dette.

NASA betegner det nye toalettet som en betydelig oppgradering av sanitærforholdene i den amerikanske delen av romstasjonen, og det er grunn til å tro at de kvinnelige astronautene også setter stor pris på forbedringen.

Det hører med til historien at med på lasset da det nye toalettet ble fraktet fra jorden og opp til ISS, fulgte også 10 flasker med Estee Lauders nyeste antirynke-serum. 128 000 dollar er summen kosmetikkfirmaet har punget ut med for å få produktet sitt fotografert ute i verdensrommet, før flaskene skal returneres uåpnet tilbake til jorda igjen neste år. En av flaskene skal deretter auksjoneres bort til inntekt for veldedige formål.

Vi er vel neppe alene om å være en smule nysgjerrig på prislappen på de resterende ni flaskene …

Vel nede på jorda igjen, tar vi en tur innom BBC News, som kanskje er de som kan skilte med den aller mest “breaking” nyheten av alle – bokstavelig talt. De kan fortelle at en eldre dame i Nottinghamshire fikk seg litt av et sjokk forleden da en svane braste inn tvers gjennom glassruten på badet hennes og krasjlandet på gulvet. Til alt hell hadde kvinnen akkurat forlatt badet og kom fra hendelsen uten en skramme, mens svanen ble tatt med til dyrlegen, hvor den ble behandlet for skadene den hadde pådratt seg. RSPCA inspektør Keith Ellis uttaler at han aldri har opplevd noe lignende i løpet av sin 40-årige karriere. Han mistenker at svanen egentlig var på vei mot den nærliggende elva, men tok feil av retningen eller ble blåst ut av kurs av sterke vindkast.

Av annet nytt kan BBC News også melde at Northhumbrian Water kommer med en klar oppfordring til det engelske folk om å slutte å kaste all verdens fremmedelementer i do. Tette avløp på grunn av at folk kvitter seg med søplet sitt via toalettet skaper masse trøbbel for avløpsetaten. Dette er for øvrig et fenomen som er like velkjent for de som jobber med vann og avløp her i landet som i England, og akkurat som her er det våtservietter som er den aller største synderen. Det dukker imidlertid opp mye annet rart i rørene også, og selv om problemstillingen naturligvis er alvorlig nok, kan vi likevel ikke unngå å trekke litt på smilebåndet av den detaljerte 10 på topp-listen over de merkeligste funnene i engelske avløpsrør under nedstengningen som Northumbrian Water serverer:

Et hardkokt egg i County Durham
Sokker i Stockton
En liten uåpnet boks med hermetiske ferskener i South Shields
Et oppskåret laken nær et fengsel
Røde strømpebukser i North-Tyneside
Poteter i County Durham
Et rosa håndkle i Stockton
En lekebil i Middlesbrought
En død fisk i Sunderland
Wc-frisker og et leke-tusenbein i Cambois, Northhumberland.

Vi avslutter turen med siste nytt i saken om det forsvunnede gulltoalettet, en ganske spesiell affære om et minst like spesielt kunstverk – et fullt fungerende toalett i 18 karat gull, skapt av den italienske kunstneren Maurizio Cattelan. Toalettet har en verdi på rundt 11 millioner kroner og var lenge en populær attraksjon på Guggenheim-museet i New York, ikke minst fordi det faktisk var mulig for publikum å benytte det.

Høsten 2019 ble det utlånt til England der det ble installert på Blendheim Palace i Oxford, i den hensikt at også tissetrengte engelskmenn skulle få gleden av å beskue – og bruke det. To dager senere ble det imidlertid stjålet – og siden har ingen sett snurten av det. Fordi  toalettet var koblet til vann- og avløpssystemet i palasset og bokstavelig talt nærmest var blitt røsket opp med rota, ble bygningen påført betydelige vannskader som en følge av tyveriet.

Til tross for at politiet har gjort sitt ytterste for å komme til bunns i saken, og hele syv potensielle do-tyver har blitt arrestert i tur og orden, for deretter å ha blitt sluppet fri igjen, er saken fortsatt ikke oppklart.

Kunstneren selv tar det hele med knusende ro og har uttalt at: “Jeg har alltid likt ransfilmer, og endelig er jeg en del av en”.

Og med dette sier vi takk for turen!

Categories: Ukategorisert

Leave a Reply

%d bloggers like this: