Slipp sommeren inn på badet


markblomster
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Sommeren 2020 er over oss med full tyngde. I løpet av de siste månedene har vi omtrent på daglig basis fått høre at ferien i år ikke kommer til å bli som andre sommerferier. Usikkerheten har vært stor, reiserådene har vært i stadig forandring og manges ferieplaner har blitt satt på vent, endret eller avlyst.

Meningsmålinger kan fortelle oss at hele en av tre nordmenn har tenkt å tilbringe sommerferien hjemme i år.
Enkelte får dette til å høres relativt kjipt ut.
Men behøver det egentlig å være så gæærnt og være hjemme? Hvem vet, kanskje dette kommer til å bli den beste ferien noensinne.

Det hele handler jo i bunn og grunn bare om å gripe de mulighetene som finnes, om å gjøre det beste ut av situasjonen og om å skape de fine øyeblikkene selv.

Hvis alle ferieplanene er kansellert og de kommende ukene skal tilbringes på hjemmebane, blir det ekstra viktig å skape trivsel rundt seg der man er. En fin måte å gjøre dette på, kan være å bringe med seg litt av sommeren inn i huset.
Også på badet, som tross alt er et av de viktigste rommene vi har når det kommer til velvære og gode øyeblikk, kan det med noen enkle grep lages koselig feriestemning.

De samme meningsmålingene som forteller oss om hvor stor andel av befolkningen som skal være hjemme i ferien, kan også fortelle at mange har tenkt å bruke sommerferien på oppussing. Med mindre dette er en del av ferieplanene er det imidlertid på ingen måte nødvendig å gå så drastisk til verks for å gi badet et sommerlig preg.
Bare gjør det beste ut av det du har. Rydd vekk alt unødvendig rot og skrot og fyll på med noen elementer som gir deg de rette sommervibbene i stedet.

Plukk inn naturen
Moder jord er usedvanlig gavmild på denne tiden av året, så hvorfor ikke glede deg selv og resten av familien med friske blomster på badet hver dag, enten det bare er en enkelt blomst fra hagen eller en bugnende bukett med markblomster fra en grøftekant nær deg. Bare noen gresstrå i en fin flaske kan også være utrolig dekorativt dersom du liker det mer minimalistisk.

pynt opp med gress
Selv det forhatte ugresset kveke kan være ganske vakkert.
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Pynt opp med sommerlige skatter fra naturen. Kanskje du har noen ferieminner fra tidligere år som fortjener å bli vist fram. Og har du ingen, så er det en glimrende unnskyldning for å ta en tur ut til sjøen eller andre steder for å finne noen. Små strandfunn i form av skjell, fine steiner eller andre ting blir koselige og dekorative detaljer som passer ypperlig på et sommerbad.

Ferieminner på glass
Putt sommerminnene dine i en krukke og la dem få vise seg fram.
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Eller bring skogens ro inn på badet med noen grønne innslag og naturlige detaljer – som treverk og kurver.

naturfarger på badet
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Spa fram de gode øyeblikkene

Foto: Adobe Stock


Dersom en avslappende hotellferie eller et etterlengtet spaopphold går i vasken i sommer – så lag din egen velvære-oase på hjemmebane i stedet.

En av de tingene som er herlig med å bo på hotell, er å virkelig kunne fråtse i store, myke, deilige håndklær.

Har du noen feriepenge- kroner til overs, er det enkelt å gjenskape denne luksusfølelsen hjemme hos deg selv med å erstatte den gamle håndkle-parken med noen splitter nye modeller. Riktignok må du belage deg på å vaske dem selv etter bruk, men det er en billig pris å betale for godfølelsen dette gir.

Ønsker du å bygge litt ekstra opp under spa-følelsen, kan såkalte hamam-håndklær også være en finfin investering. Disse store, tynne, håndklærne i bomull er spesielt kjent fra tyrkiske dampbad og de er like fine på badet som på stranden – eller å bruke som sjal på kjølige sommerkvelder for den saks skyld.

hamam-håndkle
Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Alt som gir en følelse av luksus og velvære er hjertelig velkommen inn på badet.

En tykk, myk badematte å kunne lande på etter et langt og saliggjørende bad blir aldri feil.

Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Plusser man på med et par duftlys og noen deilige produkter i fine krukker og flasker i tillegg, så burde alt ligge vel tilrette for mange gode opplevelser og herlige lykkestunder, selv på hjemlig mark.

Sommerferie-livet er til for å nytes, så ta gjerne med deg morgenkaffen inn på badet – eller hva med å rett og slett klinke til med en skikkelig champagnefrokost i badekaret?

Skap dine egne lykkestunder med det som gjør deg glad og kos deg med annerledes-sommer’n 2020 – også på badet!

Lykke til!

Categories: UkategorisertTags: , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: