Gyldne tider for agurknyheter


Fellesferien er over oss, og siden både daglig leder og fagsjefen i FFV har tatt seg noen velfortjente uker fri og derfor ikke er tilgjengelige for kvalitetssikring av det faglige innholdet på denne bloggen – er rett og slett det tryggeste for en ufaglært amatør å kjøre på med noen enkle agurknyheter inntil videre..

Agurktider i Fagrådet… Foto: Anne-Sofie Tjerbo


Og hva passer vel bedre i så måte enn et aldri så lite, gyllent, toalettrelatert reisetips?

For hvis du har tenkt deg over Nordsjøen en tur i løpet av året og føler for å ha gjort noe ekstraordinært som du kan skryte av på facebook, så har du sjansen til høsten.

Dersom du avlegger Blendheim Palace i Oxfordshire et besøk i løpet av september-oktober, har du nemlig mulighet for å få tømt tanken på et toalett av ekte gull. Her, i Winston Churchils fødehjem skal det mye omtalte kunstverket til den italienske kunstneren Maurizio Cattelan rigges opp i et av palassets badeværelser, – en fullt fungerende do i 18 karat gull, med en omtrentlig verdi på 1 mill. dollar.

Cattelans gulltoalett ble først stilt ut i Guggenheim-museet i New York i 2016, på et av museets kjønnsnøytrale toaletter, og det kunne fritt benyttes av alle gjestene som ønsket det. Det var imidlertid omtrent to timers ventetid i dokø, så det var sikkert en fordel å ikke være altfor trengt på forhånd. Det anslås at ca.100000 mennesker benyttet den gyldne anledningen.

“America” er for øvrig tittelen på kunstverket, som sies å være ment som en ironisk betrakting over grådigheten i enkelte samfunnslag i USA.

Det hører med til historien at Det hvite hus for et par år siden sendte en forespørsel til Guggenheim-museet om å få låne et maleri av Vincent van Gogh som veggpryd i et av presidentparets private rom, noe den ikke spesielt Trump-vennlige sjefskuratoren Nancy Spector ga et høflig avslag på. Hun tilbød dem derimot å få låne gulldoen deres i stedet, men museet fikk aldri noen tilbakemelding på dette tilbudet.

Nå skal altså det edle mesterverket ta turen til England, og kan vel med dette betegnes som en vandredo, på linje med vandrepokaler og lignende bling. Så har du lyst, trang og mulighet, kan du jo vurdere et besøk i Blendheim Palace og benytte anledningen til å gjøre ditt fornødne med stil, promp og prakt på en trone av edelt metall.

Selv grunnleggeren av Blendheim Art Foundation, Edward Spencer Churchill gleder seg til happeningen med følgende uttalelse: ” Selv om jeg er født med en sølvskje i munnen, har jeg aldri driti på et gulltoalett, så det ser jeg fram til!”.

Ikke akkurat noen gulltrone dette riktignok – men close enough for meg…. Foto: Anne-Sofie Tjerbo

Ha en fortsatt god sommer!

Kilder: Div. agurknyheter fra The New Yorker, The Guardian, Aftenposten, Dagbladet + litt “fake news” fra Det hvite hus…

Categories: UkategorisertTags: , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: