Pusse opp et lite bad?


pusse opp lite bad.
Bedre plass på liten dass..? Foto: Adobe Stock

Det er ikke alle forunt å ha et bad på størrelse med en middels stue. I mange tilfeller er det vel heller sånn at vi skulle ønske at det husbankfinansierte huset vårt fra åttitallet hadde vært velsignet med et større bad hvor vi kunne hatt muligheten for å leve ut hjemmespa-drømmene våre i mer romslige og komfortable omgivelser enn det som er tilfelle.

I tillegg til at rommet har begrenset med tumleplass i utgangspunktet, har du muligens ikke noe annet sted å ha vaskemaskinen heller, eller kanskje har du småbarn og må ha plass til stellebord og annet utstyr i et allerede overfylt rom. I verste fall kan det til og med hende at varmtvannstanken troner lite flatterende i en krok… Kort sagt, – det er trangt om saligheten, det er upraktisk, slitent og ikke særlig tiltalende. Tiden er inne for å gi badet ditt en skikkelig ansiktsløftning, men du vet kanskje ikke helt hvordan du skal angripe saken.

Når du skal pusse opp et lite bad, er grundig planlegging alfa og omega, og du må ta størrelsen på rommet med i betrakting. Det kan muligens føles som en utfordring å få noe fint ut av det, men fortvil ikke. Det meste handler egentlig bare om å velge lure og kreative løsninger, og det er mye du kan gjøre for å skape bedre plass, og også for å få rommet til å framstå som større og luftigere enn det er i virkeligheten.

Her er noen små tips som kanskje kan hjelpe deg litt på veien:

UTNYTT PLASSEN
Først og fremst,- jo mindre du har å rutte med av gulvplass, desto viktigere er det å utnytte veggplassen.
Vegghengt toalett og innredning vil gi mer gulvflate. Dessuten letter det rengjøringen, og ingenting er vel bedre enn
det?!

Det fins massevis av kule baderomsinnredninger, spesielt beregnet på små bad på markedet for tiden, – fulle av smarte og fiffige oppbevaringsløsninger. Så ta deg gjerne tid til en rundtur rundt til ulike forhandlere for å få inspirasjon og ideer før du bestemmer deg. Dersom badet ditt virkelig er knøttlite kan en hjørneservant også være et brukbart alternativ.

Utnytt ledig veggplass,- sett opp hyller og skap der hvor det er mulig, så får du stuet vekk alt som ellers blir stående i veien og skape uorden.

Dersom du velger et skap med speildører fremfor et vanlig speil over servanten, slår du to fluer i en smekk,- og sikrer deg masse ekstra oppbevaringsplass til tingene dine.

Så sant det lar seg gjøre bør du alltid velge en dør som slår utover når du renoverer badet. Ikke bare frigjør det veggplass, men det er også anbefalt av sikkerhetsmessige årsaker.

Har du badekar, kan det være mye ekstra armsleng å hente på å hive det ut og erstatte det med en dusj – dersom du er villig til å gi avkall på det. Hvis du i tillegg velger en dusjløsning med dører som kan foldes inn når dusjen ikke er i bruk, så vil du få enda bedre plass.

VELG RIKTIGE FARGER

Et rom med lyse farger på vegger og gulv vil virke større og luftigere enn et mørkt, og selv om trendene peker mot relativt mørke fargetoner om dagen, også på badet, fins det også masse flotte alternativer i lyse nyanser – enten du foretrekker flis, vinyl eller baderomsplater. Så ta deg en tur i tenkeboksen før du bestemmer deg for hvor trendy du har lyst til å være.

Hvis du går for fliser, kan det forøvrig være verdt å merke seg at dersom du bruker samme fliser på gulv og vegger, så vil det få et lite bad til å virke større.

IKKE GLEM LYSET

Riktig lyssetting er viktig på badet, ikke bare for å unngå at du ser verre ut enn nødvendig når du kikker deg i speilet en tidlig morgenstund, men også fordi godt lys vil gi inntrykk av mer romfølelse. Innhent gjerne gode råd og lyse ideer fra noen som virkelig har peiling på det før du bestemmer deg for plassering av og valg av lysarmaturer, sånn at både du og badet ditt kan få vist dere fram fra deres beste side.

Og helt til slutt,- unngå unødvendig rot på badet. Kjør en enkel stil ,uten for mye nips og fjas. Stæsj heller opp med ting som har en funksjon, som fine kurver til oppbevaring og noen pene håndklær. Ja, også kanskje en grønn plante eller to da,- for trivselen og atmosfærens skyld..

Pusse opp lite bad
Foto: Adobe Stock

Lykke til!

Categories: UkategorisertTags: , , , , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this: